Hekimlik uygulamalarının en başında “Koruyucu Hekimlik Uygulamaları” gelmektedir. Bu uygula hastanın herhangi bir ağrı ve şikayeti yokken ağız bakımının, diş fırçalama alışkanlıklarının değerlendirilmesi ve gerek duyulduğu takdirde oluşabileceği ön görülen problemleri önlemeyi hedefler. Hastanın düzenli diş hekimi kontrolü altında olması ağız ağız bakımını daha bilinçli olarak yapmasını sağlar.

Koruyucu Hekimlik Uygulamaları

 Bu bağlamda koruyucu hekimlik prensipleri çocuk ve erişkinde değişmektedir.

 Düzenli diş fırçalamak bu konuların en temelidir.

 Diş hekiminin görevi hastanın şikayetini tüm detaylarıyla dinlemek, ağız içi ve radyolojik incelemeyi yapmak ve gereken tedaviyi bilimsel imkanların elverdiği ölçüde uygulamaktır.

Bazı durumlarda hastanın ağrı kaynağını tam olarak belirleyememesi çok normal bir durumdur.

Günümüz gelişen teknolojisi sayesinde teşhis ve tedavi işlemlerinde kullanılan malzemeler de gelişmiştir. Daha estetik ve diş dokusunu taklit eden dolgular, daha başarılı kanal tedavileri, zirkonyum kaplamalar, lamineler, implantlar bu gelişmelerden bazılarıdır.

Unutulmamalı ki dişlerimizde oluşan hassasiyetler; daha sonra oluşacak ağrıların habercisidir.Ne kadar erken başlanırsa tedavi süreleri o oranda azalacaktır. Ağız içinde oluşan hiçbir sorun kendi kendine tedavi olmaz.

Mümkün olduğunca 6 ayda bir diş hekimi kontrollerini önemseyip bu korkuyu alt edebilirsiniz.